2008. június 27., péntek

Kötelező zöldkártya, megelőlegező kölcsön, napenergia használat


Kötelező "zöldkártya" az ingatlanoknál - de mennyiért?
Forrás: Hvg.hu, 2008. június 25.

Ha a kormány nem akar uniós szankciót a nyakába, januártól rendelettel kell kötelezővé tennie az épületek energetikai tanúsítását. Ez közvetlenül is érinti a lakosságot: ha valaki el akarja majd adni a lakását vagy a házát, akkor energetikai tanúsíttatást, úgynevezett "zöldkártyát" kell kiállíttatnia. Egyelőre azonban nem lehet tudni, mindez mennyibe kerül majd a tulajdonosoknak. Ha túl drága lesz, nem térül meg, ha viszont túl olcsó, akkor az egész tanúsítás komolytalanná válhat.
A teljes cikk itt olvasható >


Változnak a megelőlegező kölcsön szabályai
Forrás: Építinfó.hu, 2008.06.17.

A jövőben a megelőlegező kölcsönt felvevő házaspároknak nem kell külön bejelenteniük a banknál gyermekük megszületését. A megelőző kölcsön szabályainak változásairól Gyenesei István önkormányzati miniszter beszélt.
A teljes cikk itt olvasható >


Egyre inkább megéri napenergiát használni
Forrás: FN.hu, 2008. június 12.

Egyre olcsóbbak a napkollektorok, az energiaárak folyamatos növekedésével és az állami támogatással már néhány éven belül megtérül egy ilyen beruházás. A teljesen környezettudatos szigetelési és fűtési rendszerek még drágák, de hosszú távon kifizetődőek. Dübörög a környezettudatos épületgépészeti piac.
A teljes cikk itt olvasható >


Korábbi hírek

Kiszorulnak a piacról a kontár készházépítők

Forrás: Építinfó.hu, 2008.05.22.

A csütörtöktől alkalmazandó új Országos Tűzrendészeti Szabályzat szerint csak minősített könnyűszerkezetes épület kaphat építési- illetve használatbavételi engedélyt, így megvalósul az, amit a szakma tisztességes gyakorlói régóta szorgalmaznak - áll az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozatának az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A teljes cikk itt olvasható >

Készház-állítások a Google térképén
A jövőben a Készház-Centrum.hu blogjában értesülhetnek az érdeklődők, hogy mikor és hol épülnek a KAMPA Készházak. A térképen idővel megtekinthetők lesznek a felállított házak képei is. A térkép interaktív szolgáltatásai révén Ön hozzáfűzheti az észrevételeit, megjegyzéseit is az egyes bejegyzésekhez.
Itt megtekintheti a térképet >

Látta már? Online lapozható készház katalógusok a világhálón
Strassburgtól Berlinig, Genftől Veronáig...
Lapozzon bele itt >