2008. július 1., kedd

Tippek hűtésre, kerti munkákra, hitelfelvételre, változások a "szocpol"-ban


Hűtsünk minimális energiafelhasználással!

2008.06.27, P. J., Forrás: Építinfó

A nyári hőség mindenkit arra ösztökél, hogy valamilyen módon védekezzen a meleg ellen, és hogy elviselhetőbbé tegye, vagy hűtse otthonát. Azonban nem mindegy, hogy hogyan védekezünk a meleg ellen.

A cikk fő témái:

Kezdő kertészek szarvashibái

Földet rá!
[2008.06.23. 19:00] Forrás: ingatlanmagazin.com

Tagadhatatlanul beköszöntött a jó idő, és sokakra ólomként nehezedik a szabadság. Jó program a kertészkedés még azok számára is, akik nem gyakorlottak. A kertészkedés nagy sikerélményt tud adni, felelősséget is igényel. Mondják, hogy a tanulás gyökerei keserűek, a gyümölcsei édesek. Hogy kevésbé legyen keserű, lentebb a 11 pontos hibalajstrom!

A cikk fő témái:

Amire még nem árt odafigyelni hitelfelvételnél: a „banki devizakockázat”

[2008.06.27. 11:54] Forrás: ingatlanmagazin.com

Hitel felvételekor rengeteg szempontot kell figyelembe venni, többek között a hitel és a fedezet arányát, előzetes költségeket, akciókat, havi részletet, szerződési feltételeket, számlavezetés költségeit. Ezeken kívül azonban lényeges kérdés az is, hogy a bank milyen árfolyamot alkalmaz a hitelfolyósításkor (vételi árfolyam) és a havi hiteltörlesztések alkalmával (eladási árfolyam) – hívta fel a figyelmet cikkében a FigyelőNet.
A teljes cikk itt olvasható >


Zsebbevágó változások július elsejétől
2008. július 1., kedd 7:49 Forrás: InfoRádió / MTI

Több, a lakosságot és a vállalkozásokat érintő változás is életbe lép kedden, július elsejétől ugyanis emelkedik a gáz ára, változnak a szocpol szabályok, csak elektronikus úton lehet a cégbejegyzést intézni, és a zárjegyeket elektronikusan is lehet igényelni. (...)
A megelőlegezett lakásépítési (szocpol) kedvezményt illetően a jövőben a Magyar Államkincstár követi a támogatás feltételéül szabott gyermek megszületését, de fontos változás az is, hogy a legalább kétgyermekesek újra kaphatnak támogatást tetőtér beépítésre és emeletráépítésre is.
A teljes cikk itt olvasható >