2008. július 14., hétfő

Meghívó házállításra, őszi Készház Vásár előzetes, mi lehet jó a drága gázban(?), tippek az Energia Klubtól, támogatás a megújuló energiaforrásoknak


Meghívó házállításra - Üröm, július 23
.
2008.07.14., Kampa.hu

2008.07.23-án 10.00-16.00 óráig szeretettel várunk minden kedves szakmai és magán érdeklődőt, a KAMPA-TrendHaus - készházak leendő tulajdonosait Ürömre, ahol készház-állítást tekinthetnek meg.
A szakképzett építési tanácsadók a teljes időtartam alatt érdeklődők rendelkezésére állnak.
Helyszín: 2096 Üröm
Térkép >
A teljes meghívó itt tekinthető meg >


VIII. Készház Vásár 2008.november 21-22-23-án a Budapest Kongresszusi Központban
2008.07.09., Makész.hu

Az építtetők nehezen tudják eldönteni, miből, mit, mikor, hol, kivel, hogyan, építsenek? A hagyományos építkezés helyett ma már egyre több család dönt a könnyűszerkezetes építkezés mellett. A rendezvénnyel ehhez kívánnak a MAKÉSZ védjeggyel rendelkező könnyű-szerkezetes házakat építő cégek segítséget nyújtani.
A belépés változatlanul díjtalan.
Térkép >
A teljes cikk itt olvasható >

Felpörgeti a zöld energiákat a drága gáz
Major András, 2008. 07. 07., 9:21, origo.hu

Nehéz meglátni a jót az energiaárak töretlen emelkedésében, de nem lehetetlen. Az olaj és gáz drágulása olyan szintre ért, amely lassítja a világgazdaságot, de miközben a fogyasztás csökkenése miatt kevesebb üvegházgáz kerül a légkörbe, egyúttal az alternatív energiaforrásokra is egyre nagyobb figyelem hárul. Az új technológiák terjedése szintén mérsékli a környezetterhelést, ráadásul a káprázatosan fejlődő új iparágak a gazdaságnak hasonló lökést adhatnak, mint például a 20. század elején a születő autóipar.
A teljes cikk itt olvasható >


Az energia ésszerű felhasználásával is sokat lehet spórolni
2008. július 8., kedd 17:30 InfoRádió

A faaprítékra alapuló úgynevezett Pellet kazán vagy napkollektor alkalmazását javasolja az Energia Klub munkatársa azoknak, akik a nyári fűtéskorszerűsítések során energiatakarékosabb megoldást választanánk a gázfűtés helyett. A következő egy évben akár 50 százalékkal is drágulhat a földgáz fogyasztói ára az előrejelzések szerint.
A teljes cikk itt olvasható >


Ősztől a megújuló energiaforrásokra is érvényes a csökkentett áfa-kulcs
2008. július 7., hétfő 19:43 InfoRádió

Kiterjesztette azon termékek és szolgáltatások körét Az Európai Bizottság, amelyeknél a tagállamok kedvezményes, akár 5 százalékos áfa-kulcsot is alkalmazhatnak. Kovács László, az EU adó- és vámügyi biztosa az InfoRádiónak azt mondta: ősztől már a megújuló energiaforrások használatát is ilyen módon támogatják majd.
A teljes cikk itt olvasható >