2009. április 1., szerda

Készház Akadémia

Gyorshír:

2009. április 4-én, szombaton, 10:30-14:00 között kerül megrendezésre az első Készház Akadémia.

Helyszín: HUNGEXPO C pavilon

Szervező
: ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Tagozat

Program:

  • A készházak minősítése, forgalomba hozatala és engedélyezési eljárása
    Előadó: Kárpáti József - ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Tagozat

  • A készházak energiafelhasználása és szellőztetése
    Előadók: Fazekas Péter – KAMPA TrendHaus Kft. - Dévényi József – ANICO Kft.

  • Milyen házat építsek? Választási szempontok
    Előadó: Wiesner György – BMG Építéskivitelezési Tanszék

  • Mennyibe kerül egy készház?
    Előadó: Kárpáti József - ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Tagozat
Újdonság a Construma kiállítás kínálatában az úgynevezett betétkiállítások, melyek között található a Készházvásár is. A hazánkban egyre népszerűbb gyors és energiatudatos építési technológiával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, tájékozódhatnak az egyedi tervezés lehetőségéről, valamint április 4-én, szombaton 10.00 – 14.00 óra között a 25-ös pavilonban megrendezésre kerülő Készház Akadémia keretében bőséges információt kaphatnak a technológia előnyéről.

Európa számos országában már teljesen elfogadott építési móddá vált, de ahogy a technológia fejlődött, ahogy az energiaárak növekedtek és egyre takarékosabban üzemelő házakra volt szükség, úgy váltotta fel a hagyományos építést a könnyűszerkezetes. De mondhatjuk azt is, hogy felgyorsult világunkba nem mindegy, hogy mennyi idő alatt épül fel egy ház. Mindezeknek köszönhető, hogy egyre inkább teret hódított a könnyűszerkezetes építési mód.

A hazai és a nemzetközi adatokat figyelembe véve míg hazánkban 2000-ben összesen 395 szerelt ház készült el, addig 2008-ban már 2200, ebből MAKÉSZ-tag által mintegy 900. Ausztriában pedig, ahol nagy hagyománya van a készházépítésnek, minden harmadik új családi ház készház.

A jelenlegi energiaínséges időben, amikor az épületek üzemeltetési költsége jelentősen nő, a szerelt házak hőveszteségét tekintve rendkívül jó műszaki adottságokkal rendelkeznek. A méretezésnek nemcsak a téli körülmények közötti megfelelés a feladata, hanem az is, hogy ugyanazon falszerkezet nagy melegben is képes legyen a belső teret megvédeni. A hazánkban forgalomba kerülő és ÉME-engedéllyel rendelkező épületek e kritériumoknak is maradéktalanul eleget tesznek.

A Construma ideje alatt látogassa meg a Készházvásárt az A pavilon 104-106. standon, ahol megismerkedhet jövendő otthonával.