2008. október 30., csütörtök

Válság ide, válság oda: lakni kell. Gazdaságosan lakni: érdemes. Készházban lakni: főnyeremény

Változik a világ. A '90-es években az újdonságával váltott ki óriási érdeklődést a készházépítés. Akkor még a fogalmak is nagyon keveredtek. Beszéltünk készházakról, gyorsházakról, könnyűszerkezetes házakról, "amerikai" tipusú házakról...stb. Sok vállalkozó ráérzett, hogy ebben van a jövő. Sokan csak "érzésből" kezdtek építeni, a hozzáértés hiánya pedig csalódott megrendelők sokaságát szülte. 

Mára már kiforrott a technológia több hazai gyártónál is, kialakult az a vállalkozói kör, amely képes a legszigorúbb feltételeknek és a legigényesebb megrendelői igényeknek is megfelelni. Ha igaz a hír, akkor hosszú előkészület és szervezés után hamarosan lerakják az első hazai készház mintapark alapkövét - a Bécs melletti Blaue Lagune mintájára - az M1-es, az M0-ás, és az 1-es útak által határolt területen.
De ne szaladjuk előre...
Amíg nincs mintapark, addig a Budapesti Kongresszusi Központ falain belül kaphatnak a látogatók egy teljes áttekintést a piacról. Idén ősszel immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a MAKÉSZ által szervezett Készház Vásár, amelynek videós meghívója itt tekinthető meg.


Aki semmit se akar a véletlenre bízni, és jobban szeret mindent először kipróbálni, főleg egy otthonteremtő beruházás előtt, annak itt kínálkozik lehetőség egy igazi készházas próbalakásra.
Kellő bizalom esetén, akár ingyen...


Áttekintés a közelmúlt híreiből

Hogyan spóroljunk a fűtéssel? Összefoglaltuk a lehetőségeket 
Porcicák és távhőkutyák 
Forrás: ingatlanmagazin.com, 2008.10.05. 

Még leírni is sok: a háztartások energiafelhasználásának több mint 70 százalékát a fűtés teszi ki. Természetesen ez a leginkább megterhelő költség is, amit évről évre kénytelenek vagyunk kifizetni a folyamatos gázáremelkedések miatt egyre többet és többet követelő szolgáltatóknak. Hogyan tudunk valamennyit lefaragni a néha 40 ezer forintot is meghaladó összegből?

Pénzt ad az állam. Amit a szocpolról tudnia kell!
Hitel és befektetés
Forrás: ingatlanmenedzser.hu, 2008. október 09. 13:29

Ha Ön hitelből szeretne ingatlant vásárolni, akkor a közvetlen állami támogatások nagy segítséget jelenthetnek a szükséges önrész összegyűjtésében. Ilyen támogatás például a lakásépítési (-vásárlási) kedvezmény (LÉK), illetve a fiatalok otthonteremtési támogatása (FOT), ismertebb nevükön a „szocpol”, illetve a „fél szocpol”.

Tíz százalékot visz ki a huzat
Forrás: Figyelőnet, 2008.10.28 
 
A huzatos ablakok és ajtók akár 10 százalékkal is megnövelhetik lakásunk hőveszteségét. Korszerű nyílászárók beépítésével, vagy a meglévők szigetelésével azonban ezt a hőveszteséget akár negyedére is csökkenthetjük - energiatakarékossági tippek a FigyelőNeten.

Gondoskodó, de nem gondolkodó otthonok
Forrás: Építinfó, 2008.10.13, Kubisch Ildikó

Az utóbbi időben sokat hallhatunk az úgynevezett intelligens házakról, lakásokról, melyekben egy gomb megnyomásával olyan automatikus funkciók indulnak el, mint például telefonok némára állítása, redőnyök becsukása-kinyitása, vagy akár egy kád forró fürdővíz megengedése. Cikkünkben ezeket gondoskodó, csúcstechnológiákkal felszerelt otthonokat mutatjuk be, kicsit közelebbről.

Bella és Tünde várja "prémium" kivitelben
...ajándék szolárrendszerrel és díjmentes tervezéssel
Forrás: kampa.hu

Ha se Bella, se Tünde, se a többi "hölgy" nem megfelelő Önnek, hanem valami egyedit szeretne, akkor mindig friss levegője lehet otthon és egy exkluzív gázárkompenzációban is részesülhet.