2008. november 27., csütörtök

Foglaljon helyet! Ez most tömény lesz, de megéri

Tartalom:
 • Sorsolásunk eredményhirdetése
 • A Készház Vásárban láttuk:
  - Óriási érdeklődés, látogatói rekordok
  - 2010-ben nyitja kapuit a magyar Készházcentrum
 • Körkérdésünk a hitelfelvételekkel kapcsolatban
  - Élénkülhet a hitelpiac: százmilliárdok szabadulnak fel decemberben!
 • Tanulságos hanganyag egy könnyűszerkezetes házakkal foglalkozó rádióműsorból
 • Hírek, újdonságok a házépítés témakörében, sajtószemle:
  - Álmaink telke - hogyan válasszunk?
  - (Energia)számlával büntet a hivatal
  - Kitekintés: Emelkedő árak, csökkenő termelés: mérlegen az építőipar!
  - Az Ön háza készen áll a télre? 20 gyors, olcsó tipp
  - 5 hasznos tipp, hogy ne verje át a mesterember!
 • Új rovat: wellness percek - lélekerősítő heti tréning. A hét sztárfotója.
Eredményhirdetés

Örömteli kötelességünknek teszünk eleget: kihirdetjük a "Készházépítés lépésről lépésre" c. e-könyv vásárlói körében lebonyolított sorsolásunk eredményét.

Régebbi olvasóink előtt már ismeretes, hogy egy négycsillagos, 80.000 Ft értékű, 4+2 fős wellness hétvégét lehetett nyerni azoknak, akik a múlt hétvégi Készház Vásárig megvásárolták a távoktatási programunk e-könyv formátumú kiadványát.

Ügyfeleink egyéb előnyöket is élvezhetnek: pl. egy 20.000 Ft-os kupont kaptak, amelyet készházuk építésénél beválthatnak, továbbá egyben, egységes szerkezetben, azonnal és internetkapcsolat nélkül is lapozhatják az egyes fejezeteket, sőt tetszés szerint ki is nyomtathatják azokat.

A kiadvány értékesítését ebben formában egyenlőre szüneteltetjük, ui. az őszi felmérésünk, ill. az évközi visszajelzések, igények alapján teljesen új formában és jelentősen kibővített tartalommal tesszük hamarosan elérhetővé.

A 2008-as év nyereménysorsolásának szerencsés nyertese "e-könyv kategóriában":

Vajda Zoltán, budapesti olvasónk.

Gratulálunk neki, ill. az egész családjának, ui. a szilvásváradi Szalajka Liget Hotel**** apartmanházainak egyikében tölthet el az egész családjával egy felejthetetlen hétvégét.

Egy kép 13 db Kampa-TrendHaus készházról és a festői környezetben fekvő hotelről:

Szalajka Liget Hotel****, Szilvásvárad

A sorsolás pillanatai...

Kép megtekintése nagyobb méretben

Készház Vásáron jártunk

Minden előzetes várakozást felülmúlt a látogatók száma. Erről tanuskodik a vásárt megelőző napon, a Készház Konferencián készült felvétel is. A linkre kattintva további képes és szöveges beszámolót tekinthetnek meg. A konferencia előadásainak anyaga DVD-n megrendelhető.
Bővebb információk itt.

Szintén a vásárban láttuk: 2010-ben nyitja kapuit a magyar Készházcentrum, azaz az első hazai mintaházpark. Mindezt első kézből, Fináczy Gábortól, a Készházpark-Mintaházpark Kft. ügyvezetőjétől tudtuk meg.

Fináczy Gábor, a Készházpark-Mintaházpark Kft. ügyvezetője

Egy kapcsolódó cikk további részletekről itt olvasható még. (Forrás: Lakom.hu)

Hitel: se veled, se nélküled?


A hitelpiaci válság begyűrűzik a gazdaság egyre szélesebb területeire, és a magánéletünkben is egyre erősebben érezteti a hatását. Nyáron még szinte az ember után dobták a hiteleket, egymással versengve hirdették csábító ajánlataikkal magukat a bankok, ősszel és napjainkra már csoda, ha valakivel szóba állnak. Valamelyest enyhítheti a helyzetet a pénzpiacok viszonylagos nyugalma (bár a Forint árfolyama még elég szép hullámokat vet) és az a friss bejelentés, miszerint élénkülhet a hitelpiac a kötelező tartalékráta csökkentése által. A kötelező tartalékráta 5 %-ról 2 %-ra történő mérséklése több százmilliárd forinttal növeli a pénzintézetek likviditását.
A teljes cikk itt olvasható.(Forrás: Penzcentrum.hu)

Körkérdésünk:
 • Önt hogyan érinti a hitelek hirtelen beszűkülése?
 • Szabad-e, lehet-e egyáltalán Ön szerint most a házépítési céllal hitelfelvételben gondolkodni?
 • Ha tud kedvező hitelkonstrukciót: ossza meg velünk!
Válaszait a bejegyzés aljáról elérhető megjegyzésekbe írva oszthatja meg mindannyiunkkal.
Fejtse ki a véleményét!
Adja le szavazatát a jobb oldali űrlapon is! Köszönjük!

Sokmilliós új házak, dülöngélő falakkal (?*)

Tanulságos hanganyag egy könnyűszerkezetes házakkal foglalkozó rádióműsorból.
(Kb. mától 10 napig érhető el.)

Hétfő délelőtt volt hallható egy készházakkal, könnyűszerkezetes házakkal kapcsolatos rádióműsor, amelyben egy szerencsétlenül járt építtetőt hallhattunk, ill. az ÉVOSZ Könnyűszerkezetépítő Tagozatának elnökét, az ÉMI és a pénzügyi felügyelet szakembereit, valamint egy minőségi ellenőrt is megkérdeztek.
*A téma nyilvánvaló tanulságain túl meg kell említenünk a szakma becsülete miatt: vannak vállalkozók, és számuk is örvendetesen gyarapszik, akik tisztességesen, szakszerűen, minőségi anyagokkal építenek és elégedett ügyfeleket hagynak maguk után. Ilyen cégekkel találkozhatott a nagyszámú közönség a múlt hétvégi Készház Vásáron is.
A teljes cikk itt olvasható, a hanganyag innen tölthető le.

Hírek, újdonságok a házépítés témakörében
Gyors sajtószemle:

Álmaink telke - hogyan válasszunk?
2008.11.03., Építinfó.hu
Számos esetben, mikor családi házat építünk, jövendő otthonunk minden apró részletét előre megtervezzük. Gyakran azonban a legelső, kézenfekvő dolgot felejtjük el alaposabban kidolgozni, átgondolni, ez pedig az, hogy milyen legyen a telek, melyen később házunk állni fog. Cikkünkben a jó döntéshez szeretnénk támpontokat adni olvasóinknak.
Bővebben >

(Energia)számlával büntet a hivatal
2008. november 18., Fn.hu
Január elejétől új épületekre kötelező, régiekre ajánlatos lesz az energiafelhasználást minősítő energetikai tanúsítvány elkészítése. A zöldkártyaként is emlegetett dokumentum közvetlen célja az energiahatékonyság növelése, de hosszabb távon hatással lesz az ingatlanpiacra is. Retorzióra – az energiaszámlán túl – nem kell számítani, de nehézségekre igen: induláskor mindössze 40 szakemberhez fordulhatunk.
Bővebben >

Kitekintés: Emelkedő árak, csökkenő termelés: mérlegen az építőipar!
2008. november 19., Pénzcentrum.hu (regisztráció szükséges)
Az építőipari termelés volumene 2008 szeptemberében kiigazítatlan adatok alapján 2,5%-kal, munkanaptényezővel kiigazítva 0,3%-kal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés 1,4%-kal elmaradt az előző havitól. Az év első kilenc hónapjában a termelés 8%-kal alacsonyabb volt a 2007. azonos időszakinál. Az építőipar termelői árai 2008 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 6,3%-kal emelkedtek.
Bővebben >

Az Ön háza készen áll a télre? 20 gyors, olcsó tipp
Buksza kalandok
2008.11.23., Ingatlanmagazin.com
Mielőtt felocsúdna, hogy máris itt vannak az ünnepek, előre szólunk: akad még fontos teendő a ház körül. Hogy bosszúságok nélkül ússza meg a keménynek ígérkező telet, van pár ötletünk, és nem hagytuk figyelmen kívül az idejét sem.
Bővebben >

5 hasznos tipp, hogy ne verje át a mesterember!
2008. november 24., Ingatlanmenedzser.hu
Miként válasszunk profi szakembert házunk kivitelezéséhez, lakásunk felújításához, és hogyan kerüljük el a kontárokat? Hogyan végeztethetjük ugyanazt a munkát olcsóbban? 5 tippünk segít eligazodni a szakik világában.
Bővebben >

Új rovat:
Wellness percek - lélekerősítő heti tréning

Küldje be Ön is tréfás, vagy meghökkentő házépítéssel kapcsolatos fotóját, hogy megoszthassuk másokkal. Ebben a lehangoló időszakban mind az építtetőknek, mind a vállalkozásoknak szüksége van néhány feszültségoldó, lélekerősítő pillanatra.

A hét képe:

"Ha az építőipar feje felől elviszi a vihar a tetőt, ha alóla kihúzzák a talajt is, a magyar vállalkozó még szorult helyzetében is optimista marad". (H.Á)
(A képen látható építmény NEM készház technológiával épült, bár könnyűszerkezetes.)

Ha hasznosnak találja a bejegyzésünket,
küldje el ismerőseinek!

Kattintson az alábbi kis levél ikonra!

Ossza meg véleményét a "megjegyzés" linkre kattintva, ha egyetért a fentiekkel, azért, ha nem, akkor meg azért!